Informatie - Algemeen

Het Oisterwijkse gilde Sint-Sebastiaan is begin 15de eeuw ontstaan. Sint-Sebastiaan is altijd een belangrijk gilde geweest in de Oisterwijkse gemeenschap. En nog steeds is er een zeer goede band met de plaatselijke kerk en overheid.

Begin 1900 is het gilde ingeslapen, maar in 1951 is het weer actief geworden. Enige gildenbroeders van nu, waren toen ook al lid. Het gilde bezit nog verschillende stukken en koningsschilden uit de 19de eeuw. Ook bezit het gilde een boek met de namen van overleden gildenbroeders ("zielenboek"). Deze lijst gaat terug tot de jaren van oprichting, nu ongeveer 600 jaar geleden.

Momenteel telt Sint-Sebastiaan ongeveer dertig leden. Peter van Loon heeft in juli 2009 voor de derde achtereenvolgende keer de koningsvogel afgeschoten en is daardoor de eerste keizer van het gilde. De gildeleden schieten met de handboog op doel en wip. Het gildeterrein ligt aan de rand van het Oisterwijkse dorpscentrum.

Meer informatie

Voor meer informatie, bekijk de overige onderwerpen in het menu aan de zijkant. Zijn er vragen of opmerkingen, neem gerust contact op.